Tips tegen een stinkende was

Tips tegen een stinkende was

Misschien niet iedereen, maar de meeste kennen het waarschijnlijk wel. Je hebt de was gewassen en bij het uit de wasmachine halen ruik je een onaangename geur. Een muffe, ietwat nare geur die van de was komt is alles behalve prettig. Je wast het natuurlijk met een reden, namelijk een heerlijk ruikende was. Niet getreurd, er is iets aan te doen. Gebruik deze Tips tegen een stinkende was.

De oorzaak van stinkende was

De oorzaak van een stinkende was is veelal simpel op te lossen, maar het is wel van belang om de oorzaak te achterhalen. Heb je last van muf of naar ruikende was? Dat wordt mogelijk veroorzaakt doordat het wasgoed:

  • te lang nat in de wasmand heeft gelegen
  • na het wassen te lang in de wasmachine heeft gezeten
  • met teveel (vloeibaar) wasmiddel is gewassen
  • in een vieze wasmachine is gewassen

Tips tegen een stinkende was

Wasgoed heeft te lang nat in de wasmand gelegen

Misschien wel de simpelste oplossing, maar houdt rekening met hoe lang je vochtig of klam wasgoed in de wasmand laat zitten. Ook de plek waar het staat maakt uit. In een vochtige ruimte zoals de badkamer zal het vocht in alles in de wasmand trekken. En laten nu juist de schimmels en bacteriën die een stinkende was veroorzaken hier nu dol op zijn.

Wil je voorkomen dat de was gaat stinken zorg dan dat je of regelmatiger gaat wassen of dat je de was anders gaat scheiden. Zorg ervoor dat de vochtige dingen zoals handdoeken en sportkleding op een droge plek worden gezet als ze niet direct gewassen worden. Zo voorkom je dat deze bacteriën zich snel verspreiden en heb je minder kans op een stinkend resultaat.

Wasgoed dat te lang in de wasmachine zit

Het wasgoed te lang in de wasmachine laten zitten kan ook een reden zijn om veel last te krijgen van stinkende was. Een keertje te lang er in laten zitten is niet meteen de reden van die onaangename geur. Mocht je dit te vaak doen dan zul je er zeker last van krijgen.

Voorkom dat je was te lang in de vochtige machine blijft liggen. Het vocht blijft in de rubbers en dergelijk zitten en dat zorgt ervoor dat de schimmels zich kunnen nestelen.Zodra de machine klaar is en je laat de was er te lang in zitten dan zullen de schimmels in je kleding trekken.
Je voorkomt dit ten eerste door de kleding eigenlijk direct uit de wasmachine te halen. Maar goed ventileren is de tweede oplossing. Zorg dat je de deur van de wasmachine altijd na het wassen open laat staan, ook al is het op een kiertje. Hierdoor kan het vocht weg en zul je minder last van vieze geurtjes in de was hebben.

Teveel (vloeibaar) wasmiddel gebruikt

Klinkt misschien raar om te veel wasmiddel te gebruiken, maar dat is zeker een oorzaak van een stinkende was. Indien je teveel wasmiddel gebruikt dan zal het wasmiddel niet goed uit de kleding spoelen en kan het je was aantasten. Gevolg is dat de was kan gaan stinken. Daarnaast krijg je bij teveel wasmiddel in de wasmachine last van vetluis, wat ook weer een grote veroorzaker is van stank aan je wasgoed.

Ga nu niet een keer te weinig wasmiddel gebruiken, want zodra je dat doet wordt de was sowieso niet schoon en blijft de vieze geur er gewoon aan hangen. De oplossing is dus op goed je wasmiddel te doseren. Probeer gewoon netjes het doseeradvies op de verpakking te volgen, het staat er uiteraard niet voor niets. Zo voorkom je een hoop gedoe met stinkende was.

Voorkom een vieze wasmachine

Klinkt eigenlijk heel logisch, voorkom een vieze wasmachine. Het klinkt nog onlogischer om iets te willen schoonmaken en dat te doen in iets dat eigenlijk behoorlijk smerig is. We doen om die reden toch al wat eeuwen geen was meer in de sloot, toch?
Het schoonhouden van je wasmachine is het allerbelangrijkste, hier voorkom je ontzettend veel problemen mee. Geef de wasmachine met regelmaat een schoonmaakbeurt.

De wasmachine is namelijk een geweldige plek voor vetluis. De zeepresten zelfs vuil uit je kleding kunnen namelijk, in de donkere vochtige ruimte die de wasmachine is, heerlijk groeien. Het gevolg is een onfrisse was.
Zorg dus dat je de wasmachine goed onderhoud. Misschien nooit over nagedacht, maar zeker iets dat niet vergeten moet worden. Gebruik met een regelmaat een wasmachine reiniger en voorkom dat vuil en viezigheid zich in je wasmachine achterblijven.

Gebruik wasparfum!

Heb je bovenstaande zaken allemaal goed voor elkaar maar wil je toch dat je was iets prettiger ruikt en blijft ruiken? Ga dan wasparfum gebruiken. Het is zo simpel als het klinkt. Stap over op één van de vele merken wasparfum en zorg dat je nooit meer last hebt van kleding of ander wasgoed dat muf ruikt als je het uit de kast haalt.

Wasparfum is heel eenvoudig te gebruiken, je hoeft er niets extra’s voor te doen. Enkel iets te laten, dat is namelijk het gebruik van wasverzachter. Doe (naar eigen wens) wat van de vloeibare wasparfum in het bakje waar normaal de wasverzachter ingaat en laat je wasmachine het normale wasprogramma volgen. Hierdoor wordt de wasparfum aan het einde van het programma door de was gespoeld.
Het resultaat is een lang blijvende geur aan al je wasgoed. Lees hier nog even na hoe je wasparfum gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven