Is wasparfum schadelijk voor je wasmachine?

Is wasparfum schadelijk voor je wasmachine?

De vraag “Is wasparfum schadelijk voor je wasmachine?” horen we vaak gesteld worden, dus in dit bericht proberen we zo goed mogelijk antwoord te geven op de vraag; Is wasparfum schadelijk voor je wasmachine? Om maar meteen met het antwoord te beginnen, bij het juist gebruiken van het product is het wasparfum niet schadelijk voor je wasmachine. Het is de bedoeling dat je de wasparfum toevoegt in het bakje van de wasverzachter. Dit wordt vermengd met water en aan de laatste spoelbeurt toegevoegd.

Is wasparfum schadelijk voor je wasmachine

Van wasverzachter is bekend dat dit een vettig laagje achterlaat op de (kleding)vezels, dit zorgt natuurlijk dat je was zachter aanvoelt wanneer het aan de waslijn gedroogd is, maar dit zou bij kunnen dragen aan vetluis in je wasmachine (en dit geeft dus juist een zeer onprettige geur) en ook wordt bij het gebruik van een droger sterk afgeraden om wasverzachter te gebruiken. Wasverzachter zorgt in de droger voor een vettige laag in de trommel. Daarnaast gaat de weerstand omhoog en zal de droger stoppen terwijl je was nog niet droog is. Doordat wasparfum oplost in het water en juist geen vettig laagje achterlaat, zal dit niet tot de bovenstaande problemen leiden als met wasverzachter.

De meeste mensen gebruiken wasverzachter eigenlijk enkel voor de geur en niet voor het verzachtende effect wat het zou hebben. Dit komt mede omdat we graag een droger gebruiken voor bijvoorbeeld lekker zachte handdoeken en omdat we niet allemaal de ruimte of de tijd hebben om de was buiten te laten drogen. Wasparfum is dus precies het goede product om te gebruiken voor de heerlijke geur en niet de nadelige effecten te ervaren van bijvoorbeeld vetluis in de wasmachine of een droger die op storing gaat door de vettige laag. Om je was nog net iets zachter aan te laten voelen kun je drogerballen gebruiken.

Wasparfum op de juiste manier gebruiken.

– Volg de aanwijzingen op de verpakking qua hoeveelheid. Gebruik maximaal de aanbevolen dosering,
vaak is minder gebruiken ook al voldoende.
– Gebruik de wasparfum in het juiste bakje, dat is het vakje voor de wasverzachter. Niet direct in de
trommel gebruiken en ook niet in het vakje van het wasmiddel.
– Gebruik het wasmiddel wat je normaal ook gebruikt, of kies een wasmiddel zonder geur (bijvoorbeeld neutral*). Sommige merken wasparfum, hebben ook wasmiddelen in het assortiment, die kun je natuurlijk ook gebruiken.
– Draai vervolgens gewoon het wasprogramma en laat je verrassen zodra je de was uit de machine haalt.

Heb je het idee dat er vetluis heeft verzameld in je wasmachine? Dan is het verstandig om je wasmachine te laten draaien met een wasmachinereiniger. Wasmachinereiniger verwijdert vuil en aanslag onder andere uit de afvoerleidingen, dit zorgt ervoor dat je wasmachine weer fris en hygiënisch is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven